Amphitheatre viewArchitect’s rendering of The Studios, as it will appear from the amphitheater

About the Design

This architect’s drawing shows The Studios, future home to Randolph School’s art studio, music studio, and library. The Studios are located at the rear of the Randolph campus, across from the Carriage House, embracing our amphitheater, and directly adjacent to the creek and woods. All Randolph students will use The Studios, from our three year olds to our fifth graders. The Studios will be a busy site for creating and learning during each school day, as well as during after-school programs, summer camp, and community events.

courtyard2Architect’s rendering of The Studios, as it will appear from the upper playground

Designed by Randolph parent and architect Chris Berg, the curving single-story building will be light filled and energy efficient—a modern, mindful addition to the Randolph campus. Berg said he sought a design that “complements the Randolph curriculum, bringing into built form the way that Randolph children learn, play, and grow.”

drawing from above.jpg

One of Berg’s sketches, showing (at top) an aerial view of The Studios, and (at bottom) a side view of The Studios (in yellow) between the amphitheater (left) and the Carriage House (right).

 

10_07_14 001

About the Architect

Chris Berg is partner in the architecture firm Berg + Moss, based in Beacon, New York.  Chris has worked in New York for over 20 years on a variety of institutional, hospitality and residential projects, including schools, theaters and transportation infrastructure. Chris is LEED certified. He received a Bachelors Degree in Architecture at Syracuse University and a Masters Degree in Housing and Urbanism at the Architectural Association in London. Chris lives in Beacon with his wife, architect Erin Berg, and his two children, who attend Randolph School.